Op weg naar zelfbewust leiderschap I E-Boeken

E-Boeken I Op weg naar zelfbewust leiderschap | E-Boeken Praktische handleidingen voor leiders

Ontwikkel je zelfbewust leiderschap met deze praktische doe-gidsen

In een wereld van versnelde verandering en toenemende complexiteit is zelfbewust leiderschap een hoeksteen voor leiders die vanuit een dieper zelfbewustzijn met zelfvertrouwen, compassie en visie willen leiden. Want in de mate dat de leider bewust zichzelf leidt, leert en groeit, komt de kwaliteit van zijn of haar leiderschap tot uiting. Ik nodig je uit om samen met mij de uitdaging met jezelf aan te gaan!

Via mijn e-boeken maak je kennis met praktische, no nonsense, methodes, tools en oefeningen om zelfbewust en in vertrouwen te leiden.

 

 

 

 

Ontdek Je Innerlijke Leider

Ontketen je innerlijke leider

Zeker nu de tijden verwarrend én onzeker zijn (was het dat niet altijd?) is het belangrijk om terug contact met jezelf te maken en te weten wie je bent en waar je voor staat als leider, als leidinggevende, als mens. Want je wilt betere keuzes maken, jezelf en anderen beter begrijpen en weerbaarder worden in deze hectische tijden. Dat is zelfbewust leiderschap.

In mijn e-boek “Ontdek je innerlijke leider” krijg jij een visuele routekaart voor het opstellen van een persoonlijke missie waarin je beschrijft wie je wilt zijn en welke principes en waarden jou zullen sturen om leiding aan jezelf en anderen te geven. Want leiding geven aan anderen begint bij jezelf.

Wees de eerste om te weten wanneer het e-boek vers van de pers rolt!

Filter En Focus Op De Juiste Doelen

Filter en focus op de juiste doelen

Al gehoord van “confetti aandacht”?  Geprikkeld door de onophoudelijke stroom aan blieps en peeps springt ons brein van de ene gedachte naar de andere. Terwijl onderzoek keer op keer aantoont dat net dit veelvuldig switchen van de aandacht zorgt voor een enorm verlies aan alertheid. (lees het boekOntketen je brein, van dr. Theo Compernolle).

Volgens Daniel Goleman is nu net de kunst van het gefocused blijven een eigenschap van succesvolle leiders. En het goede nieuws is dat je je aandacht, net zoals een spier, kan trainen. Ontdek 5 tips en 5 oefeningen om je focus aan te scherpen en je aandacht op de juiste doelen te richten.

Wees de eerste om te weten wanneer dit e-boek vers van de pers rolt.

Luisteren is de boodschap? Verbinding het resultaat

Luisteren is de boodschap, verbinding het resultaat

De omgeving waarin jouw organisatie werkt, wordt steeds gecompliceerder en ze moet snel en gepast op nieuwe uitdagingen kunnen inspelen. Hiervoor is de input van alle teamleden is nodig, maar die zullen zwijgen als een graf wanneer ze het gevoel hebben niet te worden gehoord. Bovendien is het belangrijk dat de teamleden ook onderling naar elkaar luisteren, zodat ze niet langs elkaar gaan werken. Luistervaardigheid speelt dus een cruciale rol in teams.

Wil je een leider zijn die blijft herhalen wat hij uit het verleden kent? Of wil je een leider zijn die in staat is te luisteren naar waar de toekomst om vraagt?

Luisteren en zelfbewust, verbindend leiderschap zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En wat blijkt: effectief luisteren kan je oefenen. Met vier tips en 4 oefeningen helpt dit e-boek jou om als leider en mens in alle situaties en omstandigheden effectief te luisteren.

Wees de eerste om te weten wanneer dit e-boek vers van de pers rolt

Vanzelfsprekend Feedback Geven En Ontvangen

Vanzelfsprekend feedback geven en ontvangen

Feedback geven en ontvangen, "feed forward", "groei-mindset" en met z’n allen een "aanspreekcultuur" creëren: niet vanzelfsprekend. Zie je het bos door de bomen niet meer en wil je ontdekken wat al deze trendy roepwoorden met elkaar te maken hebben?

Check dan dit e-boek waarin ik dieper inga op hoe deze begrippen met elkaar in verband staan en wat je eerste stappen zijn om een open en samenwerkend werkklimaat te bouwen. Met concrete tips en een checklist.

Wees de eerste om te weten wanneer het e-boek van de pers rolt!

https://gallery.mailchimp.com/9be9f1298553a4d13fa6eeb6c/files/Eboek_5_Stappen_naar_SlimDelegeren_MCC_Site_21112016.pdf

Ontspannen delegeren voor meer rust en resultaat

Speciaal voor de wakkere leidinggevende werk ik aan een gloednieuw herziene en herwerkte versie van het succesvolle gratis e-boek "Slim delegeren" met de titel "Ontspannen delegeren". Omdat rust én resultaten best samen kunnen gaan!

Wil jij een team van medewerkers waar je met alle vertrouwen het werk aan toevertrouwt zodat jij meer aandacht en focus op die taken die voor jou belangrijk zijn en je je bedrijf kan laten groeien? Dan is dit gratis e-boek de toegangspoort naar meer tijd voor belangrijke zaken, meer vrijheid om strategisch te werken én een grotere productiviteit die zowel jou, als je team als de organisatie ten goede komt.

In “Ontspannen delegeren” ontdek je hiervoor de 5 kritieke stappen, namelijk:

  1. Ontdek de 5 voordelen van ontspannen delegeren
  2. Bepaal welke taken je zal delegeren
  3. Beslis aan wie je kan en zal delegeren
  4. Volg op en bouw vertrouwen op
  5. Bedank, bespreek en groei

In elk hoofdstuk vind je een voorbeeld uit de praktijk, een aantal denkvragen en één concrete tip waardoor je meteen aan de slag kan!

Dit e-boek verschijnt eind oktober!

Snel Aan De Slag Met Diverse Teams

Snel aan de slag met diverse teams

Diverse teams en inclusiviteit zorgen voor meer innovatie, meer creativiteit en een prettigere werkomgeving, blijkt uit diverse onderzoeken. Mits ze goed geleid worden, vult corporate antropoloog Jitske Kramer aan. Da’s gemakkelijker gezegd dan gedaan. In de praktijk vinden veel organisaties het best uitdagend om een divers personeelsbestand te realiseren. Diversiteit vraagt om een strategische keuze en om daadkrachtig en verbindend leiderschap. Met oog voor overeenkomsten, verschillen, macht, fragmentatie en sabotage. Maar ook om de vaardigheid om flexibel en emphatisch met conflicten en tegenstellingen om te gaan. Welke eerste stappen neem je om te starten met een divers en inclusief personeelsbeleid? Dat lees je in dit e-boek aan de hand van concrete verhalen, tips en checklists. Wees de eerste om te weten wanneer het e-boek van de pers rolt!