Over Martine Couder

zelfleiderschap, teamleiderschap, transformatiecoaching

Leiderschapscoaching: zelfleiderschap, teamleiderschap, transformatie

Ik ben Martine Couder en ik ben leiderschapscoach, HR expert en business coach. Ik coach leiders, zowel ondernemers als leidinggevenden, om samen met hun team sterke resultaten neer te zetten en op een duurzame manier te groeien.

In een wereld van versnelde verandering en toenemende complexiteit, is zelfleiderschap essentieel voor elke leider die transformationele resultaten wilt neerzetten. Pas wanneer je jezelf kan leiden en coachen, ben je in staat om anderen te leiden en te coachen. Hierbij is het ontwikkelen van het eigen bewustzijn en het vormgeven van een persoonlijke missie en visie cruciaal. Laat mij je helpen door tijdens dit proces jouw klankbord, gids en inspirator te zijn.

'Iedereen denkt erover de wereld te veranderen, maar niemand denkt eraan om zichzelf te veranderen.' (Lao Tse)                Martine Couder Leiderschapscoaching

Creatieve generalist die zichzelf steeds opnieuw uitvindt

Ik heb onlangs ontdekt dat ik een creatieve generalist ben. Mocht je niet weten wat dat betekent: creatieve generalisten zijn mensen met vele interesses en met een grote nood aan variatie. Eenmaal ze doorhebben hoe iets werkt, verliezen ze doorgaans hun interesse; verandering schrikt hen niet af. Nu hou ik helemaal niet van labels, mensen passen niet in hokjes, maar deze beschrijving verklaart mijn wel heel erg afwisselende parcours. Welkom in mijn verhaal!

Filmrecensent en songwriter/muzikante; fundraiser voor een non-profit organisatie; VTM nieuwsdesk researcher; taalcoach voor een hoge functionaris bij de VN en copywriter/vertaler, project manager en business unit manager voor een internationaal reclamebureau in New York.

En vanaf 1999 in België geëvolueerd van zelfstandig marketing communicatie consultant naar een ondernemende leiderschaps- en people coach met een heel rugzakje aan out-of-the-box methodieken en tools voor leiders met visie.

Geïnspireerd door muziek, verhalen, geschiedenis, andere culturen, reizen, voortdurend ontdekken en leren, poezen (zo onafhankelijk en duidelijk in het aangeven van hun grenzen), en … leiderschap.

Martine Couder
LEIDERSCHAP | COACHING EN MENTORING

Geboeid door persoonlijk leiderschap

Leiderschap gaat in de eerste plaats over wie jij bent als mens. Over je sterktes en je zwaktes. Over je karakter en je levenservaring. Over je successen en je teleurstellingen. En wat je daar mee doet, op je eigen manier. Alles start met zelfleiderschap.

“Personal leadership is the process of keeping your vision and values before you and aligning your life to be congruent with them.” Stephen Covey

Geïnspireerd door mensen en hun verhalen

“A leader sees greatness in other people. He nor she can be much of a leader if all he or she sees is herself.” Maya Angelou

Wist je dat het Chinese teken voor luisteren gaat over “Jij”? Het gaat bij luisteren dus niet om jou maar om de ander. Dit teken bevat ook de subtekens hart, oog, oor en respect. Luisteren is dus niet alleen een kwestie van je zintuigen gebruiken. Het is als het ware met heel je wezen aandacht geven aan je gesprekspartner(s).

Niet alleen omdat het respectvol is richting gesprekspartner(s). Ook omdat we alleen door echt te luisteren goede feedback kunnen geven en een sterk team kunnen bouwen.

Vanuit deze visie geef ik persoonlijke leiderschapscoaching en mentoring.

Hierbij put ik uit mijn eigen ervaring en lessen als teamleider, manager, HR directeur en zelfstandig ondernemer. Met mooie successen op mijn naam, maar ook met minstens evenveel mislukkingen. Mislukkingen die ik heb omgebogen naar verhalen, methodes en instrumenten om jou te coachen.

 

Leiderschapscoach, mentor, partner in jouw ontwikkeling en groei
Je krijgt van mij een persoonlijke routekaart en de nodige inzichten en ondersteuning om jouw persoonlijk parcours vol vertrouwen en met een goed gevuld rugzakje succesvol af te leggen. De vijf voorwaarden om met mij samen te groeien zijn:
  • Je bent bereid om jezelf in vraag te stellen en te groeien
  • Je beseft dat een investering in tijd, energie en geld noodzakelijk is om vooruit te gaan en resultaten te behalen.
  • Je staat open voor nieuwe ideeën die én uitdagend én toepasbaar zijn.
  • Je hebt de motivatie om mensen te inspireren, richting te geven, te coachen en te waarderen.
  • Je houdt van een holistische, waardengedreven, realistische aanpak.
En je beschikt over een grote dosis enthousiasme, een snuifje humor en de nodige zelfrelativering. Ego’s parkeren we even op de pechstrook. Zeg je op alle vragen ja? Dan zit er muziek in onze samenwerking. “Your legacy is every life you have touched.” Maya Angelou
Martine Couder
 IK GELOOF IN JOU! 

Je wilt vooruit, je wilt groeien én succes hebben? Maar niet ten nadele van jezelf, je familie en je organisatie?Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Contacteer mij voor een strategiegesprek over jouw zaak.

MENSEN VERTELLEN HET VERHAAL

I had never been a manager before and I soon realized that I needed structure and guidance.  Working together with Martine has given me a clear perspective on my potential to grow, on my strengths and learning points, and on how I can develop as a strong leader and an effective manager. Martine is someone who is always open to listen to understand, encourage you to look for solutions within yourself, share her knowledge and experience freely, and enable you to get perspective and put things in the right context. “There is no one way of doing things”.
Testimonials Martine Couder
Ghita Haloui, Learning & Development Manager Learning & Development Manager
Sinds januari 2015 ben ik directeur-generaal van de vzw Wereld Missie Hulp en de start in deze nieuwe functie is niet vanzelfsprekend geweest. Gelukkig kreeg ik in de zomer van 2016 de gelegenheid om beroep te doen op een executive coach, en dat was Martine. In het Master jaartraject dat liep van 2016 tot 2018 heb ik heel wat opgestoken over leiderschap, communicatie, samenwerking en over in moeilijke situaties de knoop durven door te hakken. Uiteindelijk ben ik nu weerbaarder en realistischer in mijn rol als directeur, zowel naar het team toe als naar de raad van bestuur en partners.
Testimonial | Martine Couder
Wim Smit, Directeur Wereld Missie Hulp Directeur Wereld Missie Hulp
Ik ben een selfmade HR professional: vanuit mijn ervaring als office manager en personal assistant ben ik als vanzelfsprekend in een HR functie gerold. Dankzij Martine’s on-the-job coaching ben ik heel snel doorgegroeid naar de rol van HR professional en heb ik het zelfs tot HR Country Manager geschopt! En bovendien is het zeer leuk om samen te werken met iemand die de materie goed beheerst en heel veel ervaring heeft. Martine is duidelijk, transparant, eerlijk en no nonsense. What you see is what you get!
Testimonials Martine Couder
Sandra Goeman, HR Manager HR Manager
Ik heb Martine leren kennen via loopbaancoaching: ik zat vast in een job waar ik niet van hield, ondanks de nabijheid van mijn kantoor, een goed loon en een bedrijfswagen. Tijdens onze coachingssessies heb ik ontdekt waar ik goed in ben en wat ik graag doe: het managen van projecten en consultancy. En nu, een paar jaar later, werk ik als Business consultant voor een bureau waar ik me écht op mijn plek voel en waar ik mijn talenten verder kan ontwikkelen.
Testimonials Martine Couder
Gaëla Galasso, Business Consultant Facility & Real Estate Business Consultant Facility & Real Estate
Martine combineert een brede HR-achtergrond met een no-nonsense maar empathische coachingsattitude. Ze een aanwinst voor alle bedrijven die coaching nodig hebben in HR-gerelateerde zaken.
Martine Couder - Ann Kint
An Kint, Directeur Vlaams Centrum voor Kwaliteitszorg Directeur Vlaams Centrum voor Kwaliteitszorg
Martine is een high energy people leader met een zeer duidelijke kijk op prioriteiten en business essentials. Ik heb Martine ervaren als iemand die sterk is in het analyseren van de situatie en die deze analyse direct omzet in acties. Doelstellingen zijn duidelijk, betrokkenheid is optimaal, samenwerking is gewoon geweldig. Ze is ook heel erg een “people person”, met aandacht voor alle betrokkenen en genereus in het delen van haar kennis.
Martine Couder - Els Lips
Els Lips, Manager CLL Business Manager CLL Business

Blijf op de hoogte van mijn blogposts, e-boeken en programma's

* indicates required